Indiferent de calitatea profilelor si a montajului, ferestrele termopan ajung sa fie supuse unei uzuri graduale. Procesul este unul natural, prin care trec majoritatea constructiilor, insa in functie de modul de exploatare, poate sa fie unul foarte rapid sau poate sa fie foarte lent.

In principiu, un prim sfat de care trebuie sa tii cont atunci cand descoperi o defectiune, oricat de mica, este sa o repari. Pentru asta poti apela la compania de la care ai cumparat geamurile sau la o alta firma care ofera reparatii si ai garantia ca este e incredere.

Pentru a evita problemele sau mai degraba, pentru a le incetini aparitia, este bine sa tii cont de o serie de sfaturi de exploatare.

Cum exploatezi feroneria?
Feroneria este destul de sensibila, deoarece este supusa la variatii de temperatura, umezeala si automat, rugina. Pentru a-i prelungi cat mai mult durata e viata este recomandat ca o data pe ani sa i se faca o gresaresi sa se verifice functionarea corecta a fiecarei piese.

De asemenea, trebuie sa se evite agatarea obiectelor de manerul geamului, fortarea deschiderii canatului mai mult decat ii este permis de catre pozitia de montaj sau introducerea de obiecte straine intre rama si canat. Manerul geamului trebuie sa fie manevrat doar atunci cand fereastra se afla in pozitia deschis.
Profilele PVC
In ceea ce priveste profilele PVC, exploatarea corecta presupune urmatoarele lucruri:
Indepartarea foliei de protectie de pe suprafata profilelor. In timpul montajului, aceasta are un rol foarte important, insa o data ce montajul a fost efectuat, isi pierde din proprietati, ducand chiar la probleme legate de suprafata tamplariei. Este indicat sa se indeparteze in maxim o luna dupa ce geamul a fost montat.
Spalarea profilelor. Ocazional, profilele trebuie sa fie spalate. Spalarea trebuie sa se faca cu apa si detergent. Este bine sa se evite folosirea de substante abrazive sau solventi, deoarece pot duce la distrugerea structurii profilului.
In principiu, o manevrare atenta si o curatare ocazionala a tamplariei, poate duce la o exploatare de lunga durata, in cele mai bune conditii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOLICITARE OFERTA